Azərbaycan mətbəxi ən dadlı və zəngin mətbəxlərdən biridir. Evdar.az milli şirniyyatlarla zəngin Azərbaycan mətbəxindən Qarabağ bölgəsinə məxsus əsl Qarabağ kətəsinin reseptini təqdim edir.
Azərbaycanın milli şirniyyatlarından biri də Süd çörəkdir. Buna Şirin çörək də deyilir. Evdar.az dadlı və yumşaq süd çörəyinin reseptini təqdim edir.
İnqrediyentlər:
- 500 qr süd
- 5 stəkan un (təxminən 700 qr)
Ərzaqlar (12-15 keks üçün):
- 150 qr kərə yağı (ev temperaturunda)
Məhsullar:
- yarım kq albalı
- 150 qr kərə yağı
Məhsullar:
- 200 qr un
- 100 qr kərə yağı
Məhsullar:
- 400 qr toyuq filesi
- 300 qr göbələk
Məhsullar:
Xəmir:
- 150 qr kərə yağı
- 2 stəkan un
Məhsullar:
- 1 portağal
- 1 stəkan şəkər tozu
Məhsullar:
Xəmir üçün:
- 400 qr un (təxminən)