Kövrək və ətirli ballı peçenye

Çox dadlı və ətirli peçenye alınır, uzun müddət təzə qalır, qurumur.  

İnqrediyentlər:

- 3,5 stəkan un

- 1 stəkan şəkər tozu

- 150 qr kərə yağı

- 2 x.q. bal

- 250 qr xama

- 1 ç.q. soda

Hazırlanması:

1. Kərə yağı əridilir, isti kərə yağına bal əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, bir qədər soyudulur.

2. Xama, şəkər tozu, soda əlavə olunur, qaşıqla qarışdırılır.

3. Ələnmiş un hissə-hissə əlavə olunur, hər dəfə yaxşı qarışdırılır, xəmir yoğrulur. Yumşaq elastik xəmir alınmalıdır.

4. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırırıq.

5. Tavaya xüsusi kağız səririk. Xəmirdən kiçik tikələri götürüb kürəçiklər düzəldirik və tavaya düzürük. Peçenyelərin aralarında məsafə saxlayın.

6. Peçenyeni təxminən 10 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az   



loading...