Qeyri-adi SPİRAL peçenye

Çox dadlı zərif qeyri-adi peçenyedir.

İnqrediyentlər:

Xəmir üçün:

- 200 qr kərə yağı

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 2 dənə yumurta sarısı

- 1 paket qabartma tozu

- 1 paket vanilli şəkər tozu

- 2 x.q. süd

Şokoladlı kütlə üçün:

- 6 x.q. kakao-toz

- 30 qr kərə yağı

- 2 x.q. süd

Hazırlanması:

1. Şokolad kütləsini hazırlayırıq. Kərə yağını isti süddə əridin, kakao əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

2. Xəmir hazırlayırıq. Yumşaq kərə yağını şəkər tozu və vanilli şəkərlə birlikdə yaxşı çalın, yumurta sarısını bir-bir əlavə edin, çalın.

3. Qarışdırmanı dayandırmayaraq süd əlavə edin, yaxşı çalın.

4. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, xəmirə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

5. Ağ xəmiri 2 hissəyə bölün (biri digərindən bir qədər kiçik olmalıdır). Bir hissəsinə şokoladlı kütləni əlavə edin, yaxşı qarışdırın.  

6. Ağ və şokoladlı xəmiri 2 ayrı kürə şəklinə salın. Xəmir yumşaq alınmalıdır, əllərə yapışmamalıdır.  

7. Ağ və şokoladlı xəmiri ayrı-ayrılıqda 0,5 sm qalınlığında düzbucaq şəklində yayın.

8. Ağ xəmirin üzərinə şokoladlı xəmiri qoyun, ehtiyatla rület formasında bükün. Ruleti plyonkaya büküb 30 dəqiqə soyuducuda saxlayın.

9. Ruleti soyuducudan çıxardıb 0,5 sm qalınlıqda halqalar şəklində doğrayın. Peçenyeləri xüsusi kağız sərilmiş tavaya düzün.

10. Sobanı qabaqcadan 170 C qədər qızdırın və 15-20 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
. .