Şokoladlı kolbasa. Tez hazırlanan dadlı şirniyyat

Çox asan hazırlanan və çox dadlı şirniyyatdır.

Lazım olan məhsullar:

- 400 qr peçenye (burada "Yubileynoe" istifadə olunub)

- 100 qr şokolad

- 150 qr kərə yağı

- 1 banka qarılaşdırılmış süd ("squşonka")

- 3 xörək qaşığı kakao

- 1 stəkan qoz (fındıq, araxis, keşyu istifadə edə bilərsiniz)

Hazırlanması:

1. Peçenyenin yarısını ətçəkən maşınından keçirin, yarısını əllə kiçik tikələrə xırdalayın.

2. Qozu xırda-xırda doğrayın, peçenye ilə qarışdırın.

3. Qazanda kərə yağını şokoladla birlikdə əridin, kakao əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

4. Qazana qatılaşdırılmış südü əlavə edin, yaxşı qarışdırın, qaynara düşəndə odun üzərində götürün (qaynatmaq lazım deyil).

5. Kütləni bir qədər soyudun, peçenyeni və qozu əlavə edin, yaxşı qarışdırın.  

6. Kütləni plyonkaya və ya folqaya kolbasa formasında bükün. Soyuducunun dondurucu kamerasında 3 saat saxlayın.

7. Plyonkanı açın, "kolbasa"nın üzərinə şəkər kirşanı səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
. .