Qara qavalı ilə çox dadlı və zərif piroq

Bu piroq çox tez hazırlanır, zərif və dadlı alınır.

Lazım olan məhsullar:

- 200 qr un

- 100 qr kərə yağı

- 150 qr qara qavalı (çəyirdəksiz)

- 250 qr xama

- 100 qr şəkər tozu

- 1 ç.q. soda + 1 ç.q. limon şirəsi

- 1 paket vanilli şəkər tozu (10 qr)

Hazırlanması:

1. Unu ələyin, soyuq kərə yağını sürtgəcdən keçirin, unla barmaqlarla qarışdırın.

2. 5-6 qaşıq soyuq su əlavə edin, qarışdırın.

3. Sodanın üzərinə limon şirəsini sıxın, qarışdırın və xəmirə əlavə edib, yaxşı qarışdırın, xəmir yoğurun (çox yoğurmaq olmaz).

4. Xəmiri 1 sm qalınlığında yayın, formaya qoyun (burada diametri 22 sm olan forma istifadə olunur), xəmirin qıraqlarını 2-3 sm qaldırın.

5. Xəmiri çəngəllə bir neçə yerlərdə deşin, formanı soyuducuya qoyub 30 dəqiqə saxlayın.

6. Qara qavalını yaxşı yuyun, üzərinə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın, sonra suyu süzün.

7. Krem: xama, şəkər tozu, vanilli şəkər tozu və 2 xörək qaşığı un yaxşı qarışdırılır.

8. Formaya qara qavalı qoyun. 

9. Üzərinə ehtiyatla krem tökün.

10. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın və piroqu təxminən 40 dəqiqə ərzində bişirin.

11. Hazır piroqu masaya verdikdən əvvəl tam soyudun.

Nuş olsun!

Evdarliq.az