Tez hazırlanan şokoladlı piroq Brauni

Çox dadlı və ətirli şirniyyatdır.

Lazım olan məhsullar:

- 200 qr şokolad

- 170 qr kərə yağı

- 1 stəkan şəkər tozu

- 3 dənə yumurta

- 1 ç.q. vanil

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 stəkan un

- 60 qr qoz

Hazırlanması:

1. Su hamamında şokoladı əridin.

2. Yumşaq kərə yağını şəkər tozu ilə yaxşı çalın, şokolad əlavə edin, qarışdırın.

3. Yumurtanı kütləyə bir-bir əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

4. Unu ələyin, qabartma tozu, duz, vanil əlavə edin, qarışdırın.

5. Unu yumurtalı-yağlı kütləyə əlavə edin, qarışdırın.

6. Qozu bir qədər tavada qurudun, xırda doğrayın və xəmirə əlavə edib yaxşı qarışdırın.

7. Tavaya xüsusi kağız sərin, xəmir qoyun.

8. Sobanı qabaqcadan 170 C qədər qızdırın və piroqu təxminən 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.

9. Piroqu soyudun və üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az