Kəsmikli banan

Çox dadlı, faydalı və zərif şirniyyatdır.

Lazım olan məhsullar:

Xəmir üçün:

- 200 qr un

- 100 qr yağ

- 100 qr xama

- 50 qr şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 çimdik duz

İçlik üçün:

- 1 kiçik olçüdə banan

- 200 qr kəsmik

- 50 qr şəkər tozu

- 2 xörək qaşığı kokos yonqarı

- 1 ç.q. vanil şəkəri

Hazırlanması:

1. Yumşaq kərə yağını şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalın.

2. Xama, duz əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

3. Unu ələyin, qabartma tozu ilə qarışdırın, yağlı-xamalı kütləyə tökün, qaşıqla yaxşı qarışdırın, biz qədər yoğurun (çox yoğurmaq olmaz ki, xəmir bərk alınacaq).

4. Yumşaq elastik xəmir alınmalıdır. Xəmiri 30-40 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın.

5. Bananı çəngəllə əzin, kəsmiyi süzgəcdən sıxın ki, yumşaq və həmcins olsun.

6. Banan, kəsmik, şəkər tozu, vanil şəkəri, kokos yaxşı qarışdırılır. İçlik hazırdır.  

7. Xəmiri 12 hissəyə bölürük, uzun oval şəklində yayırıq.

8. Xəmirin üzərinə içlik qoyuruq, qıraqları bükürük, "tikişi" aşağı olmaqla xüsusi kağız sərilmiş tavaya qoyuruq,  banan formasını veririk.  

9. Sobanı əvvəlcədən 180 C kimi qızdırırıq, bananları sobaya qoyuruq və 20-30 dəqiqə ərzinə bişiririk (acıq qızılı rəng alınmalıdır).

10. Bananları soyuduruq və üzərinə şəkər kirşanı səpirik.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
. .