Almalı pirojkilər

Almalı pirojkilərin hazırlanma qaydasını təqdim edirik.

Tərkibi (10 ədəd):

Xəmir:

- 300 q un
- 125 q kəsmik
- 100 q şəkər tozu
- 100 ml süd
- 75 ml bitki yağı
- 1 paket qabartma tozu
- vanil
- 1/4 ç. q. duz

iç:

- 4 orta boy alma
- 1 x.q. şəkər tozu
- 1 x.q. kərə yağı

İç: Tavada kərə yağını əridin, doğranmış almanı və şəkər tozunu əlavə edin. Tavanın qapağını qoyun, vam odda 3-5 dəqiqə bişirin. Ocaqdan götürün. Qapağı açın. Almanı soyudun.

Kəsmiyi süd, bitki yağı, şəkər tozu, duz, un və qabartma tozu ilə qarışdırıb xəmir yoğurun.

Xəmiri 10 yerə bölüb kündələyin.

Hər birini yayıb içinə iç qoyun, kənarlarını bitişdirin.

Perqament döşənmiş siniyə yığıb üzərinə yumurta çəkin.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Milli.az