Şirniyyat

Dadlı və yumşaq biskvitin sirləri

Biskvitin hazırlanması kifayət qədər mürəkkəb işdir.

Bu işin müəyyən incəlikləri və qaydaları var. Bu qaydalara əməl etdikdə siz yumşaq, gözəl biskvit hazırlaya bilərsiniz.

1. Biskvit xəmiri hazırladıqda reseptdən kənara çıxmayın.

2. Biskvitin hazırlanmasında istifadə olunan məhsullar eyni temperaturda olmalıdır. Bu səbəbdən lazım olan məhsulları soyuducudan xəmir hazırladıqdan ən azı 1 saat əvvəl çıxardın.

3. Biskvit xəmirini hazırladıqda yumurtanın ağı və sarısı biri birindən ayrı çalınmalıdır. Bu səbəbdən siz yumurtanın ağını və sarısını ayırmağa bacarmalısınız. Yumurtanın ağına 1 damcı da olsun yumurtanın sarısı düşməməlidir.

4. Kərə yağını əritmək lazımdır. Xəmirə əlavə olunduqda yağ nə çox soyuq, nə də çox isti olmamalıdır.

5. Yumurtanın sarısı şəkər tozu ilə kütlə ağarana qədər çalınır.

6. Biskvit üçün istifadə olunan şəkər tozu çox narın olmalıdır. Bir çox evdar qadınlar şəkər tozunun lazım olan miqdarını əvvəlcədən qəhvə üyüdəndə üyüdürlər və yalnız bundan sonra istifadə edirlər.

7. Un mütləq ələnməlidir. Bu halda un hava ilə qarışır və xəmir zərif alınır.

8. Yumurtanın ağını çaldıqdan əvvəl 1 çimdik duz tökün.

9. Yumurtanın ağını çalmağa başlayanda əvvəl mikseri orta sürətdə qoşun, köpük əmələ gəldikdən sonra isə mikserin sürətini artırın.

10. Yumurtanın ağını yaxşı çalın. Düzgün çalınmış yumurta ağının üzərində bıçaqla xətt çəkdikdə xətt qalmalıdır.

11. Xəmirin bütün ingrediyentləri (un, yağ və s.) çalınmış yumurtanın sarısına əlavə olunur - əvvəl un əlavə olunur, sonra ərimiş yağ ehtiyatla tökülür və qarışdırılır.

12. Sonda xəmirə çalınmış yumurta ağı əlavə olunur. Bundan sonra xəmiri çox ehtiyatla, qabın dibindən yuxarıya doğru qarışdırmaq lazımdır. Xəmiri çox qarışdırmayın, əks halda xəmir yaxşı qalxmayacaq.   

13. Hazır xəmiri dərhal bişirmək lazımdır. Gözləmək olmaz!

14. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırmaq lazımdır. Biskvit xəmirini soyuq sobaya qoymaq olmaz. Əks halda biskvit qalxmayacaq.

15. Tavanın dibinə xüsusi kağız sərmək lazımdır. Tavanın qıraqlarına yağ sürtmək lazım deyil.

16. Tort üçün olan biskvit adətən 40 dəqiqə ərzində, rulet üçün olan nazik biskvit isə 10 dəqiqə ərzində bişirilir.

17. Sobanı yalnız bu vaxtın yarısı keçdikdən sonra açmaq olar. Əks halda biskvit yapıxacaq.

18. Tort üçün olan biskviti bişirdikdən dərhal sonra tavadan çıxartmaq olmaz. Gözləmək lazımdır ki, biskvit soyusun. Tavanı soyuq suda isladılmış əskiyə qoyun.

Əksinə rulet üçün olan biskviti tavadan dərhal çıxartmaq və üzərinə içlik çəkib bükmək lazımdır.  

19. Tort və ya piroq hazırladıqda biskvit bişirildikdən sonra ən azı 8 saat qalmalıdır. Bundan sonra biskvitə krem və s. çəkmək olar.    

 Evdarliq.Az


.
Загрузка...

Şərhlər  

#1 Vəfa 08.12.2016 18:57
Tewekurler
Sitat
#2 hemide eliyeva 10.12.2016 21:07
Salam men biskvit bisirdikde sobada gozel qalxir ama sonra acmayanda da baxiram artiq wiwi yatib.yaxud ordan cixardandan sonra wiwi yatir
Sitat
#3 nuray 09.01.2017 19:02
çox əla biskvit alındı çoxsağolun
Sitat
#4 seva 18.10.2017 19:41
salam cox gozel meslehet veribsiniz tewekurler. hemide xanimla eyni fikirdeyem .deye bilersinizmi nece edek ki wiwmesi yapixmasin.
Sitat

BÜTÜN BÖLMƏLƏRDƏN SEÇMƏLƏR

Lahmacunu evdə özünüz bişirin - HAZIRLANMA QAYDASI

Lahmacunu evdə özünüz bişirin -…

Qəlyanaltılar Hits:44571

Yəqin ki, lahmacunu sevməyən çox az...

Divan və kreslodakı pis qoxunu aparmağın ÜSULU

Divan və kreslodakı pis qoxunu…

Faydalı məsləhətlər Hits:1162

Evimizi nə qədər təmizləsək də, bəzi...

Dondurma haqqında maraqlı faktlar

Dondurma haqqında maraqlı faktlar

Ərzaqlar Hits:1680

1. Dondurma tək desert deyil, bu...

Saxta balı necə anlamaq olar?

Saxta balı necə anlamaq olar?

Ərzaqlar Hits:1114

Bir çox dərdin dərmanı olan balın...

Dadlı kartof qızartmasının SİRLƏRİ

Dadlı kartof qızartmasının SİRLƏRİ

İsti yeməklər Hits:3003

Kartof qızartması bütün dünyada ən populyar...

Bişmiş kremlə dadlı tort. Resept

Bişmiş kremlə dadlı tort. Resept

Şirniyyat Hits:29447

Çox asan hazırlanan zərif və dadlı...

SON ƏLAVƏ OLUNMUŞ MƏLUMATLAR

Çaydanı ərpdən təmizləməyin ƏN UCUZ üsulu

Çaydanı ərpdən təmizləməyin ƏN UCUZ…

Faydalı məsləhətlər Hits:1302

Çaydan çox tez-tez istifadə edildiyi üçün...

Asan hazırlanan çiyələkli tart – RESEPT

Asan hazırlanan çiyələkli tart –…

Şirniyyat Hits:145

Meyvəli şirniyyatı sevməyən yoxdur. Hazırda da...

Darçınla sadə peçenye

Darçınla sadə peçenye

Şirniyyat Hits:295

Məhsullar: - 100 qr kərə yağı

Badımcan və pendirlə toyuq filesi sobada

Badımcan və pendirlə toyuq filesi…

İsti yeməklər Hits:260

Məhsullar: - 2 badımcan

Gözəl olmaq üçün darçından istifadə edin

Gözəl olmaq üçün darçından istifadə…

Kosmetologiya Hits:576

Darçın ləzzətli ədviyyat olmaqla yanaşı, sağlamlığa...

Xurma ilə dadlı piroq

Xurma ilə dadlı piroq

Şirniyyat Hits:588

Məhsullar: - 1,5 stəkan un

Mükəmməl makiyaj üçün 10 məsləhət

Mükəmməl makiyaj üçün 10 məsləhət

Kosmetologiya Hits:757

Makiyaj qadınların əvəzolunmazları sırasında ilk pillələrdə...

Noxud və qoyun əti ilə sadə və dadlı sup

Noxud və qoyun əti ilə…

İsti yeməklər Hits:329

Tərkib: - 800 qr qoyun əti

Загрузка...

SON ŞƏRHLƏR

Яндекс.Метрика

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az