Sadə Kökə bişirmə qaydası- RESEPT

Şirin bir şey istəsəniz və tez hazırlanan bir şey  istəsəniz sadə kökə hazırlamağı təklif edirik.

Havalı, ağız sulandıran, inanılmaz dərəcədə zərif və çox dadlı kökələr həm səhər yeməyi həm də çay ilə içməyə gözəl seçimdir, uşaqlar üçün isə - ən sevilənlərdən. Bütün ailə üçün evdə hazırlanmış dadlı desert.

Hazırlanma Qaydası:

Sizinlə sadə kökələrin necə hazırlanacağına dair bir fikir bölüşmək istəyirik. Xəmir olduqca sadə hazırlanır, belə ki, hətta təcrübəsiz aşpazlar heç bir problem olmadan öhdəsindən gələ bilərlər.

Tərkibi:


Su - 1 fincan

Kərə yağı - 100 Qr

Şəkər - 3 Çay Qaşığı

Duz - 1 Çimdik

Un - 1 stəkan

Yumurta - 4 Əd

Bitki yağı - 1 Litr (qızartmaq üçün)

     1.Kərə yağı kiçik kublara kəsin və bir qazana qoyun. 

    2.Az odda əridin və su əlavə edin. Qaynayanadək gətirin.

   3.Ələnmiş unu əlavə edin. Və tez - tez qarışdırın. Qazanı oddan alın.

   4.Sonra xəmiri yoğurmaq lazımdır. 

   5.Yumurtaları bir-bir döyün və qarışdırın. Xəmir hazırdır. Çox qatı olmamalıdır.

  6. Bir qazanda kifayət qədər bitki yağı qızdırın. Kökələr qızardılmış olmalıdır. 

  7. Xəmirin kiçik hissələrini yovuraraq yumru hala gətirib kərə yağına tökün. Kökələri qızılı rəngə qədər qızardın.

  8. Kökələri qızarandan sonra diqqətlə çıxarın və kağız dəsmalın üzərinə qoyun. Artıq yağı götürdükdən sonra boşqaba düzün və üzərinə şəkər tozu səpin.

Hazırdır. Nuş Olsun!

Evdarlıq.Az



 

 

.