Qatıqla hazırlanan YÜNGÜL Zebra Piroqu - Resept

Çoxlarının sevdiyi zebra piroqu boş yerə öz populyarlığını qazanmayıb.

"Zolaqlı" piroq hazırlamaq üçün bir neçə variant var, lakin bu gün biz "Zebra" nı qatıqla yüngül və yağsız bişirəcəyik.

Tərkibi (8 porsiya üçün):

Yumurta - 3 əd.

Şəkər - 180 q

Kefir 2,5% yağ - 220 ml + 3 xorək qaşığı

Soda - 1 ç.q

sirkə - 1 ç.q

Un - 280 q

Kakao tozu - 1 xorək qaşığı

Duz - 1 çimdik

Vanillin - 2 çimdik

- Zebra piroqu üçün lazım olan bütün inqrediyentləri hazırlayın.

-  Yumurta və şəkəri bir qabda birləşdirin.

- Yumurta və şəkəri yüngül köpüklənənə qədər təxminən 2-3 dəqiqə yüksək sürətlə mikserlə qarışdırın.

- Otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada bir az isidilmiş kefiri yumurta-şəkər köpüyünə tökün, sirkə ilə söndürülmüş soda əlavə edin, vanilin və duz əlavə edin. Qarışığı mikserlə yavaş sürətlə 10 saniyə qarışdırın.

- Sonra süzülmüş unu əlavə edin. Parçasız hamar xəmir yoğurun.

- Xəmiri ikiyə bölün. Bir hissəyə kakao tozunu tökün və 3 qaşıq qatıq tökün. Tünd xəmiri hamarlanana qədər yoğurun.

- 24 sm diametrli qabın ortasına 2 xörək qaşığı bəyaz xəmir qoyun. Adi forma istifadə edərkən yağlayın, silikon formada isə yağlamağa ehtiyac yoxdur.

- Bəyaz xəmirin ortasına 2 xörək qaşığı tünd xəmir qoyun. Beləliklə ard arda açıq və tünd xəmir gələcək "Zebra" nın bütün təbəqələrini hazırlayın.

- Diş çubuğu ilə xəmirin səthində mərkəzdən kənara və kənardan mərkəzə ardıcıllıqla seqmentli zolaqlar düzəldin.

- Piroqu əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 35-40 dəqiqə bişirin. Hazırlanmış "Zebra"nı qəlibdən çıxarın.

Piroq hazırdır.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az