Tez hazırlanan Alma Piroqu – RESEPT

Tərkibi:

-5 orta alma;

-bir stəkan un;

-2-3 orta yumurta;

-bir stəkan şəkər;

-kərə yağı, həmçinin duz və qabartma tozu (bıçağın ucunda).

 

Sobanı 180 dərəcəyə qədər qızdırın. Sonra böyük bir qabda yumurta və şəkəri qarışdırın. Şəkərin həll olunduğundan əmin olun.

Unu ayrı bir qaba süzün, duz və qabartma tozu əlavə edin. Hamar olana qədər qarışdırın. Tədricən bütün quru maddələri maye maddələrə əlavə edin, xəmiri mətbəx çırpıcısı ilə yaxşıca yoğurun. Xəmir bir az incə çıxmalıdır.

Alma qabığını soyun və xırda doğrayın, kiçik kublara kəsin və xəmirə əlavə edin. Meyvələri və kütləni hər bir alma parçasını əhatə edəcək şəkildə qarışdırmaq məsləhətdir.

Metal və ya silikon formanın içini perqamentlə (şirniyyat kağızı) ilə örtün. Kərə yağı ilə yüngülcə fırçalayın və xəmir və alma qarışığını düzün. Düz bir şəkildə yayın və 30 dəqiqə bişirin. Hazırlığı bir çəngəl və ya diş çöpü ilə yoxlaya bilərsiniz.

Piroq hazır olduqda sobadan çıxarın və 10-15 dəqiqə soyudun. Üzərini şəkər tozu ilə bəzəyə bilərsiniz.

Nuş Olsun!

Evdarliq.Az