“Tənbəllər” üçün MAYALI XƏMİR RESEPTİ – Pirojki, piroq, bulka, pizza üçün

İnqrediyentlər:

  • 500 qr süd
  • 5 stəkan un (təxminən 700 qr)
  • 2 x.q. şəkər tozu
  • yarım ç.q. duz
  • 2 x.q. bitki yağı
  • 11 qr quru maya (1 paket)

Hazırlanması:

  1. Qaba 4 stəkan un və maya tökün, qarışdırın.
  2. Asta-asta ilıq süd, şəkər tozu, duz, bitki yağı əlavə edin, qarışdırın.
  3. Sonda asta-asta qalan un əlavə edin, qarışdırın.
  4. Xəmiri sellofan paketə qoyun, soyuducuda ən azı 2-3 saat saxlayın. Axşamdan səhərə qədər qalanda xəmir daha yaxşı alınır.
  5. Xəmirdən istənilən piroq, pirojki, bulka, pizza və s. hazırlanamq olar.

Nuş olsun!

Evdarliq.az

Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun