İnqrediyentlər:
- 500 qr süd
- 5 stəkan un (təxminən 700 qr)
- 2 x.q. şəkər tozu
- yarım ç.q. duz
- 2 x.q. bitki yağı
- 11 qr quru maya (1 paket)
Hazırlanması:
- Qaba 4 stəkan un və maya tökün, qarışdırın.
- Asta-asta ilıq süd, şəkər tozu, duz, bitki yağı əlavə edin, qarışdırın.
- Sonda asta-asta qalan un əlavə edin, qarışdırın.
- Xəmiri sellofan paketə qoyun, soyuducuda ən azı 2-3 saat saxlayın. Axşamdan səhərə qədər qalanda xəmir daha yaxşı alınır.
- Xəmirdən istənilən piroq, pirojki, bulka, pizza və s. hazırlanamq olar.
Nuş olsun!
Evdarliq.az