Yumşaq və dadlı BULKALAR

İnqrediyentlər:

Xəmir:

  • 200 ml süd
  • 100 qr kərə yağı
  • 1 yumurta
  • 100 qr şəkər tozu
  • 2 ç.q. vanilli şəkər tozu
  • 8 qr quru maya
  • 450-500 qr un

Ovuntu üçün:

  • 30 qr kərə yağı
  • 30 qr şəkər tozu
  • 60-70 qr un

Üzərinə çəkmək üçün:

  • 1 yumurta

Hazırlanması:

  1. Südü qızıdırın (isti yox, ilıq olmalıdır).
  2. Südə 1 ç.q. şəkər tozu və maya əlavə edin, qarışdırın.
  3. 100 qr un əlavə edin, qarışdırın, isti yerə qoyun ki, qalxsın.
  4. Qalxanda yağ və yumurta əlavə edin, qarışdırın.
  5. Şəkər tozu və vanilli şəkər tozunu əlavə edin, qarışdırın.
  6. Duz, ələnmiş un əlavə edin, xəmir yoğurun.
  7. Xəmiri isti yerdə saxlayın, qalxsın.
  8. Ovuntu hazırlayırıq: yumşaq kərə yağını şəkər tozu ilə qarışdırın, un əlavə edin, əllərinizə ovuşdurun.
  9. Formaya yağ çəkin, xəmirdən yumru bulkaları formalayın, formaya düzün, aralarında məsafə saxlayın. Bulkaların üzərini dəsmalla örtün, şişənə qədər saxlayın.
  10. Bulkaların üzərinə yumurta çəkin, ovuntu səpin.
  11. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, bulkaları 30-35 dəqiqə bişirin.

Nuş oldun!

Evdarliq.az

Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun