Ərzaqlar (12-15 keks üçün):
- 150 qr kərə yağı (ev temperaturunda)
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 stəkan un
- 3 yumurta
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 3-4 ərik
Hazırlanması:
- Yumşaq kərə yağını şəkər tozu yaxşı çalın. Bir-bir yumurta əlavə edin, hər dəfə çalın.
- Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, ələyin, kütləyə əlavə edin, qaşıqla ehtiyatla qarışdırın.
- Ərikləri yuyun, çəyirdəkləri çıxardın, 4-6 tikəyə bölün.
- Xəmiri silikon formalara qoyun (formanın 2/3 hissəsinə qədər), üzərinə ərik tikəsini qoyun.
- Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, keksləri 15-20 dəqiqə bişirin. Kekslərin hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın. Diş çöpünü keksə batırın, çöp qurudursa, keks hazırdır.
Nuş olsun!
Evdarliq.az