Məhsullar:
- yarım kq albalı
- 150 qr kərə yağı
- 1 stəkan şəkər tozu
- 4 iri yumurta
- 200 qr un
- 1 çimdik duz
- 1 ç.q. qabartma tozu
- vanilin
Hazırlanması:
- Albalını yuyun, çəyirdəklərini çıxardın.
- Yumşaq kərə yağını şəkər tozu və vanilinlə mikserlə çalın.
- Duz əlavə edin, bir-bir yumurta əlavə edin, hər dəfə yaxşı çalın.
- Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, hissə-hissə xəmirə əlavə edin, çalın.
- Sobanı 180 C qədər qızıdırın.
- Formaya kərə yağı çəkin, un səpin, xəmir tökün, üzərinə albalını düzün.
- Albalının üzərinə 1-2 x.q. şəkər tozu səpin.
- Piroqu təxminən 40-45 dəq. bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın.
- Piroqu soyudun, üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.az