Çiyələklə kəsmikli piroq. Asan resept

Məhsullar:

- 200 qr un

- 100 qr kərə yağı

- 200 qr kəsmik

- 150 qr şəkər tozu

- 2 yumurta

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 paket vanil

- 1 çimdik duz

- 300 qr çiyələk

Hazırlanması:

  1. Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, çiyələyi təmizləyin, yuyun.
  2. Yumşaq yağı şəkər tozu, vanil və duzla birlikdə mikserlə yaxşı çalın.
  3. Bir-bir yumurta əlavə edin, çalın.
  4. Kəsmik əlavə edin, çalın.
  5. Un əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.
  6. Xəmiri perqament sərilmiş formaya boşaldın.
  7. Üzərinə çiyələyi düzün, soyuducuda 1 saat saxlayın.
  8. Piroqu 175 C qədər qızdırılmış sobada 35 dəqiqə bişirin.
  9. Piroq soyuyanda üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az