Kivi ilə çox sadə və dadlı piroq

Məhsullar:

- 5 yumurta

- 1 stəkan un

- 1 stəkan şəkər tozu

- vanil

- 4 dəymiş kivi (turş olmamalıdır)

Hazırlanması:

  1. Kivini soyun, tikələrə doğrayın.
  2. Yumurtanı çalın, şəkər və vanil əlavə edin, yaxşı çalın (kütlə xeyli artmalıdır).
  3. Hissə-hissə un əlavə edin, çox ehtiyatla qarışdırın. Xəmir qatı xama kimi alınmalıdır.
  4. Formaya yağ çəkin, xəmir tökün, hamarlayın, üzərinə kivi düzün.
  5. Sobanı 220-250 C qədər qızdırın, piroqu 40-50 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın.
  6. Soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.