Asan qozlu peçenye. Resept

Məhsullar:

- 1 stəkan qoz (və ya fındıq, pustə və s.)

- 1 stəkan un

- 1 yumurta

- 1/4 stəkan nişasta (kraxmal)

- 1/2 stəkan şəkər tozu

 - 1/2 ç.q. vanil

- 2-3 x.q. soyuq süd

Hazırlanması:

  1. Un, şəkər tozu və qozu blenderdə birlikdə qarışdırın.
  2. Yumurta və vanil əlavə edin, qarışdırın.
  3. Süd əvalə edin, qarışdırın, xəmir qatın.
  4. Xəmiri "kolbasa" formasında yayın, tikələrə doğrayın, bir az yastıladın.
  5. Formaya yağ çəkin, peçenyeləri düzün.
  6. Peçenyeni qabaqcadan 180—190° С qədər qızdırılmış sobada 12-15 dəqiqə ərzində bir az qızarana qədər bişirin.
  7. Peçenyeni soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.