Qoz və kişmişlə kəsmikli peçenye

Ərzaqlar:

- 200 qr kəsmik

- 1 stəkan un

- 100 qr kərə yağı

- 2 yumurta

- 1 stəkan şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 ç.q. vanilli şəkər tozu

- yarım stəkan kişmiş

- yarım stəkan qoz

Hazırlanması:

1. Şəkər tozunu kərə yağı ilə mikserlə çalın.

2. Kəsmik və yumurtanı əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

3. Un və qabartma tozunu əlavə edin, qarışdırın.

4. Qozu xırda doğrayın.

5. Kişmişin üzərinə qaynar su tökün, bir az saxlayın, sonra salfetin üzərində qurudun.

6. Qozu və kişmişi xəmirə əlavə edin, qarışdırın.

7. Tavaya perqament kağızı sərin, qaşıqla xəmir qoyun.

8. Peçenyeni 200-250 C qədər qızıdrılmış sobada təxminən 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.