Gavalı ilə sadə piroq

Ərzaqlar:

- 400 qr gavalı

- 150 qr kərə yağı

- 1 stəkan un

- 100 qr şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 3 yumurta

- 1 çimdik duz

Hazırlanması:

1. Kərə yağını şəkər tozu ilə mikserlə çalın.

2. Bir-bir yumurta və duz əlavə edin, yaxşı çalın.

3. Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, kütləyə əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.

4. Gavalını 2 hissəyə bölün.  

5. Formaya yağ çəkin, meyvələri düzün, üzərinə xəmir tökün.

6. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın, piroqu 30-40 dəqiqə bişirin.

7. Soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


Загрузка...
. .