Üçqulaq paxlavanın RESEPTİ

Azərbaycan mətbəxi öz rəngarəngliyi ilə seçilir. Ailem.az sizə əsasən Qəbələ bölgəsində bişirilən üçqulaq paxlavanın reseptini verir.

Tərkibi:

- 500 qr un

- 2 ədəd yumurta

- 150 qr süd

- Maya, duz.

İçlik:

- 200 qr qoz ləpəsi

- 200 qr şəkər tozu

- Vanil.

Hazırlanma qaydası:

1. Xəmir yoğurulur, 0.5 saat isti yerdə saxlanılır. Sonra kündə edilib lavaş açılır və həmin lavaşlar pörtülür. 10 sm enliyində lavaşlar uzununa kəsilir. Kəsilmiş lavaşların 3/1 hissəsinə içlik qoyulur və üçbucaq formasında bükülür.

2. Duru yağda qızardılır. Qızardıldıqdan sonra üzərinə şəkər pudrası əlavə etmək olar. Süfrəyə çayla verilir.