Üçqulaq paxlavanın RESEPTİ

Azərbaycan mətbəxi öz rəngarəngliyi ilə seçilir. Ailem.az sizə əsasən Qəbələ bölgəsində bişirilən üçqulaq paxlavanın reseptini verir.

Tərkibi:

- 500 qr un

- 2 ədəd yumurta

- 150 qr süd

- Maya, duz.

İçlik:

- 200 qr qoz ləpəsi

- 200 qr şəkər tozu

- Vanil.

Hazırlanma qaydası:

1. Xəmir yoğurulur, 0.5 saat isti yerdə saxlanılır. Sonra kündə edilib lavaş açılır və həmin lavaşlar pörtülür. 10 sm enliyində lavaşlar uzununa kəsilir. Kəsilmiş lavaşların 3/1 hissəsinə içlik qoyulur və üçbucaq formasında bükülür.

2. Duru yağda qızardılır. Qızardıldıqdan sonra üzərinə şəkər pudrası əlavə etmək olar. Süfrəyə çayla verilir.




Bel yırtığı niyə əmələ gəlir və necə müalicə olunur