Yulaf yarması ilə peçenye (ovsyanoye)

Məhsullar:

- 200 qr kərə yağı

- 150 qr şəkər tozu

- 2 yumurta

- 1,5 stəkan yulaf lopaları ("gerkules", xırda lopalar)

- 2 ç.q. qabartma tozu

- 150-200 qr un

- vanil

Hazırlanması:

1. Yumşaq kərə yağını şəkər tozu ilə mikserlə çalın.

2. Yumurta və vanil əlavə edin, qarışdırın.

3. Gerkules əlavə edin, qarışdırın.

4. Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, kütləyə əlavə edin, yumşaq xəmir yoğurun, 1 saat soyuducuda saxlayın.  

5. Tavaya kağız sərin, kiçik peçenyeləri düzün, 180 C qədər qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az