Ananasla KƏSMİKLİ PİROQ

Tərkib:

Xəmir:

- 2 stəkan un

- 100 qr kərə yağı

- 1 yumurta

- 1 x.q xama

- 200 qr kəsmik

- yarım stəkan şəkər tozu

- 1 ç.q. soda + 1 x.q. sirkə

Krem:

- 200 qr kəsmik

- yarım stəkan şəkər tozu

- 2 yumurta

- 2 x.q. xama

İçlik: 1 banka ananas (yumru)

Hazırlanması:

1. Yumurta, xama, kəsmik, şəkər tozu, yumşaq kərə yağını mikserlə yaxşı çalın.

2. Sodanı sirkə ilə söndürün, kütləyə əlavə edin, qarşdırın.

3. Ələnmiş un əlavə edin, xəmir yoğurun, plyonkaya bükün, soyuducuda 30-40 dəqiqə saxlayın.

4. Krem üçün olan bütün məhsulları mikrelə yaxşı çalın.

5. Xəmiri formaya qoyun, yastıladın, qıraqları qaldırın, üzərinə krem tökün, ananasları düzün.

6. Sobanı 180 C qədər qızdırın, piroqu 40-50 dəqiqə bişirin, soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.