Şokolad və portağalla PİROQ

hsullar:

- 2 nazik stəkan un

- 1 nazik stəkan şəkər tozu

- 1 paket qabartma tozu

- 1 paket vanilin

- 1 iri portağal

- 100 qr şokolad

- 100 qr kərə yağı

- 3 yumurta

- yarım stəkan süd

Hazırlanması:

1. Portağalı yaxşı yuyun, xırda tikələrə doğrayın (qabıqlarını soymayın).

2. Şəkər tozunu yumurta ilə çalın, vanil, yumşaq yağ əlavə edin, yenə bir az çalın.

3. Süd əlavə edin, qarışdırın.

4. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, kütləyə əlavə edin, qarışdırın.

5. Şokoladı xırda tikələrə doğrayın və doğranmış portağalla birlikdə xəmirə əlavə edin, qarışdırın.

6. Formaya yağ çəkin, xəmir qoyun.

7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 50 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın.

8. Piroqu soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


Загрузка...
. .