Cemlə ŞOKOLADLI PİROQ

Məhsullar:

- 1 stəkan un

- 150 qr şəkər tozu

- 1 yumurta

- 2 x.q. kakao-toz

- 5 x.q. bitki yağı

- 1 stəkan süd

- 2 c.q. vanilli şəkər tozu

- 2 ç.q. qabartma tozu

- yarım ç.q. duz

İçlik:

- 6-7 x.q. qatı cem və ya mürəbbə (çox şirin olmamalıdır)

Qlazur:

- 1 plitka şokolad

- 30 qr kərə yağı

Hazırlanması:

1. Bütün quru inqrediyentləri qarışdırın.

2. Süd əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

3. Bitki yağı əlavə edin, yenə qarışdırın. Duru xəmir alınmalıdır.

4. Formaya kağız sərin, xəmir tökün.

5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu 30-40 dəqiqə bişirin.

6. Hazır piroqu soyudun, 2 hissəyə bölün, aralarına cem çəkin.

7. Qlazur: Şokoladı su hamamında əridin, kərə yağını əlavə edin, qarışdırın, bir az soyudun, piroqun üzərinə çəkin.

8. Piroqun üzərinə doğranmış qoz, kokos yonqarı səpmək olar.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




Bel yırtığı niyə əmələ gəlir və necə müalicə olunur