Məhsullar:
- 1 stəkan un
- 150 qr şəkər tozu
- 1 yumurta
- 2 x.q. kakao-toz
- 5 x.q. bitki yağı
- 1 stəkan süd
- 2 c.q. vanilli şəkər tozu
- 2 ç.q. qabartma tozu
- yarım ç.q. duz
İçlik:
- 6-7 x.q. qatı cem və ya mürəbbə (çox şirin olmamalıdır)
Qlazur:
- 1 plitka şokolad
- 30 qr kərə yağı
Hazırlanması:
1. Bütün quru inqrediyentləri qarışdırın.
2. Süd əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
3. Bitki yağı əlavə edin, yenə qarışdırın. Duru xəmir alınmalıdır.
4. Formaya kağız sərin, xəmir tökün.
5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu 30-40 dəqiqə bişirin.
6. Hazır piroqu soyudun, 2 hissəyə bölün, aralarına cem çəkin.
7. Qlazur: Şokoladı su hamamında əridin, kərə yağını əlavə edin, qarışdırın, bir az soyudun, piroqun üzərinə çəkin.
8. Piroqun üzərinə doğranmış qoz, kokos yonqarı səpmək olar.
Nuş olsun!
Evdarliq.az