Portağalla SADƏ PEÇENYE

Məhsullar:

- 2 stəkan un

- 150 qr kərə yağı

- 2 yumurta

- 1 portağal

- 1 stəkan şəkər tozu

- 2 ç.q. qabartma tozu

- yarım ç.q. darçın

Hazırlanması:

1. Portağalın sedrasını (sarı qabıq) sürtgəcdən keçirin, portağaldan şirə sıxın.

2. Sedra, şirə, şəkər tozu, darçın. yumurtanı yaxşı qarışdırın, yumşaq yağ əlavə edin, yenə qarışdırın.

3. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, kütləyə əlavə edin, qarışdırın, xəmir yoğurun.

4. Xəmiri plyonkaya bükün, 1 saat soyuducuda saxlayın.

5. Xəmiri yarım sm qalınlıqda yayın, formalarla peçenye kəsin.

7. Peçenyeni yağ çəkilmiş tavaya düzün, 200 C qədər qızdırılmış sobada üstü qızarana qədər bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




loading...

15-20 yaş daha cavan görünməyin YOLLARI