Alma və darçınla DADLI PEÇENYE

Tərkib:

- 3 alma

- 200 qr kərə yağı

- 2 yumurta

- 1 stəkan şəkər tozu

- 2-3 stəkan un

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 ç.q. darçın

Hazırlanması:

1. Kərə yağını su hamamında əridin.

2. Şəkər tozunu yumurta ilə çalın, darçın və kərə yağı əlavə edin, qarışdırın.  

3. Almaları soyun, xırda doğrayın, kütləyə əlavə edin, qarışdırın.

4. Unu qabartma tozuna əlavə edin, birlikdə ələyin, kütləyə əlavə edin, xəmir yoğurun.  

5. Xəmirdən peçenye düzəldin, yağ çəkilmiş tavaya düzün, 180 C qədər qızdırılmış sobada təxminən 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az