Balqabaq və alma ilə çox dadlı PİROQ

Tərkib:

- 300 qr təmizlənmiş balqabaq

- 1 alma

- 100 qr şəkər tozu

- 3 yumurta

- 1 stəkan un

- 1 stəkan şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 çimdik darçın.

Hazırlanması:

1. Şəkər tozunu yumşaq yağla mikserlə çalın.

2. Bir-bir yumurta əlavə edin, çalın.

3. Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, ələyin və kütləyə əlavə edin.

4. Almanı və balqabağı sürtgəcin orta gözündən keçirin, xəmirə əlavə edin, darçın əlavə edin, qarışdırın.

 5. Formaya perqament sərin, xəmir tökün.

6. Piroquq qabaqcadan 180 C qədər qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını quru diş çöpü ilə yoxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az