Ev KETÇUPU

Tərkib:

- 2 kq ətli pomidor

- 50 ml bitki yağı

- 1 stəkan su

- 2 baş soğan

- 2 qırmızı şirin bibər

- yarım baş sarımsaq

- 1 acı istiot

- 1 ç.q. qurudulmuş reyhan

- 5 x.q. şəkər tozu

- 5 x.q. sirkə (6%)

- 2 ç.q. duz

- yarım ç.q. istiot

- yarım ç.q. sarıkök

Hazırlanması:

1. Pomidorların qabıqlarını soyun, 4 hissəyə bölün, soğanı doğrayın, bibəri 4 hissəyə bölün.

2. Qazanda zeytun yağında sarımsağı və doğranmış acı bibəri bir qədər qızardın.

3. Pomidor, soğan, bibər, qurudulmuş reyhan, sarıkök, su əlavə edin, vam odda 30 dəqiqə qaynadın. Sonra kütləni blenderlə əzin.

4. Şəkər tozu, sirkə, duz əlavə edin, qarışdırın, vam odda 2 dəfə azalana qədər bişirin.

5. Hazır ketçupu bir qədər soyudun, sterilizə olunmuş kiçik banka və ya butulkalara doldurun, qapaqlarını bağlayın. Hazır məhsulu sərin yerdə saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


Загрузка...
. .