Tərkib:
Xəmir:
- 3 stəkan un
- 200 qr kərə yağı
- 150 qr şəkər tozu
- 2 yumurta
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 1 stəkan qoz
Krem:
- 200 qr kəsmik
- 200 qr yağlı xama
- 100 qr şəkər pudrası
- vanilin
Hazırlanması:
1. Kərə yağını şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
2. Bir-bir yumurta əlavə edin, çalın.
3. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, kütləyə əlavə edin, qarışdırın.
4. Qozun 1/3 hissəsini xırdalayın, xəmirə əlavə edin, qarışdırın.
5. Xəmiri 3 hissəyə bölün, yayın. Tavaya yağ çəkin, korjları 250 C qədər qızdırılmış sobada qızılı rəng alana qədər bişirin.
6. Xama, kəsmik, şəkər pudrasını blünderdə yaxşı çalın, qozun 1/3 hissəsini, vanilin əlavə edin, qarışdırın.
7. Hazır korjlara krem çəkin, üst-üstə yığın, tortun üzərinə və böyürlərə də krem çəkin, qalan qozla bəzəyin.
Nuş olsun!
Evdarliq.az