Çox asan və ləzzətli ŞOKOLADLI KEKS

Tərkib:

Xəmir üçün:

- 1 st. un

- 1 st. şəkər tozu (çox şirin xoşlamırsınızsa, şəkərin miqdarını bir qədər azaldın)

- 1 stəkan qatıq

- 1 yumurta

- 1,5 ç.q. qabartma tozu

- 2 x.q. bitki yağı

- 2 x.q. kakao-toz

Qlazur üçün:

- 2 x.q. kakao-toz

- 2 x.q. şəkər tozu

- 2 x.q. xama

- 1 x.q. kərə yağı

Hazırlanması:

1. Bir qaba un, kakao və qabartma tozunu birlikdə ələyin, şəkər tozunu əlavə edin, qarışdırın.

2. O biri qabda yumurta, qatıq və bitki yağını birlikdə çalın.

3. Kütlələri ehtiyatla qarışdırın.

4. Formaya yağ çəkin, xəmir qoyun.

5. Keksi qabaqcadan 180 C qədər qızdırılmış sobada 40 dəqiqə ərzində bişirin. Hazır olub-olmadığını quru diş çöpü ilə yoxlayın.

6. Qlazur hazırlayırıq: Kiçik qazanda qlazur üçün olan bütün inqrediyentləri qarışdırın, odun üzərinə qoyun, qaynamağa başlayanda odda götürün, bir qədər soyudun.

7. Keksi soyudun, üzərinə qlazur tökün.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




loading...

Qaraciyərin sevimli içkisi - KİŞMİŞ SUYU