Tərkib:
Xəmir üçün:
- 1 st. un
- 1 st. şəkər tozu (çox şirin xoşlamırsınızsa, şəkərin miqdarını bir qədər azaldın)
- 1 stəkan qatıq
- 1 yumurta
- 1,5 ç.q. qabartma tozu
- 2 x.q. bitki yağı
- 2 x.q. kakao-toz
Qlazur üçün:
- 2 x.q. kakao-toz
- 2 x.q. şəkər tozu
- 2 x.q. xama
- 1 x.q. kərə yağı
Hazırlanması:
1. Bir qaba un, kakao və qabartma tozunu birlikdə ələyin, şəkər tozunu əlavə edin, qarışdırın.
2. O biri qabda yumurta, qatıq və bitki yağını birlikdə çalın.
3. Kütlələri ehtiyatla qarışdırın.
4. Formaya yağ çəkin, xəmir qoyun.
5. Keksi qabaqcadan 180 C qədər qızdırılmış sobada 40 dəqiqə ərzində bişirin. Hazır olub-olmadığını quru diş çöpü ilə yoxlayın.
6. Qlazur hazırlayırıq: Kiçik qazanda qlazur üçün olan bütün inqrediyentləri qarışdırın, odun üzərinə qoyun, qaynamağa başlayanda odda götürün, bir qədər soyudun.
7. Keksi soyudun, üzərinə qlazur tökün.
Nuş olsun!
Evdarliq.az