Peçenyedən bişmiş kremlə TORT

İnqrediyentlər:

- 700 qr süd

- 32 ədəd şəkərli peçenye (düzbucaq formasında)

- 1 stəkan şəkər tozu

- 4 yumurta sarısı

- 2 x.q. un

- 1 ç.q. vanilli şəkər tozu

- yarım stəkan qoz

- 1 plitka şokolad

Hazırlanması:

1. Soyuq yumurta sarısı, şəkər tozu, vanilli şəkər tozunu mikserlə yaxşı çalın.

2. Kütləni qarışdıra-qarışdıra yavaş-yavaş içinə 600 qr qaynar südü əlavə edin, yaxşı qarışdırın.

3. Kütləni qazana tökün, orta odda qarışdıra-qarışdıra qatılaşana qədər bişirin, soyudun.

4. Qalan 100 ml südü bir qədər qızdırın, hər peçenyeni süddə 3-4 saniyə saxlayın, çıxardın.

5. Peçenyeləri düzbucaqlı məcməyiyə düzün (hər layda 4 peçenye 2 sırada). Layların arasına krem çəkin, xırdalanmış qoz səpin.     

6. Tortun üzərinə və böyürlərinə krem çəkin, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş şokolad səpin.

7. Tortu soyuducuda 5-6 saat saxlayın.

Nuş olsun!

Evdarliq.az