Ən sadə ALMA PİROQU

Tərkib:

- 5 orta ölçüdə alma

- 3 iri yumurta

- 1 stəkan şəkər tozu

- 1 stəkan un

- 1 ç.q. soda (sirkə ilə söndürün)

- 1 ç.q. qarçın

Hazırlanması:

1. Almaları soyun, tikələrə doğrayın.

2. Formaya yağ çəkin, almaları düzün, üzərinə darçın səpin.

3. Yumurtanı şəkər tozu ilə mikserlə çalın, söndürülmüş soda və un əlavə edin, yenə mikserlə çalın.

4. Kütləni almanın üzərinə ehtiyatla tökün.

5. Sobanı qabaqcadan 170-180 C qədər qızdırın, piroqun üstü qızarana qədər bişirin (təxminən 40-45 dəqiqə).

6. Piroq soyuyanda üzərinə pudra səpin. 

Nuş olsun!

Evdarliq.az