Alma ilə pirojki. Sadə resept

Tərkibi:

Xəmir:

- 500 qr kəsmik

- 2 yumurta

- 1 stəkan bitki yağı (iysiz)

- 1 stəkan şəkər tozu

- 2 paket qabartma tozu

- təxminən 800 qr un

İçlik:

- 7 orta ölçüdə şirin alma

- yarım çay qaşığı darçın

Hazırlanması:

1. Kəsmik, 2 yumurta ağı, bitki yağı, şəkər tozu və qabartma tozu birlikdə mikserlə yaxşı çalınır.  

2. Hissə-hissə ələnmiş un əlavə olunur. (Yumşaq elastik xəmir alınmalıdır.)

3. Almaları soyun, sürtgəcdən keçirin, darçın əlavə edin, qarışdırın.

4. Xəmiri 2 hissəyə bölün, kolbasa şəklində yayın, tikələrə bölün.

5. Xəmir tikəsini yastıladın, içlik qoyun, bükün.

6. Tavaya perqament kağızı sərin, pirojkiləri düzün, üzərinə yumurtanın sarısını çəkin.

7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın,  təxminən 30-35 dəqiqə ərzində bişirin (üstü qızarana kimi).

Nuş olsun!

Evdarliq.az