Şokoladlı qlazurla BALLI PİROQ

Tərkibi:

- 2 stəkan un

- 2 yumurta

- yarım stəkan şəkər tozu

- 3 x.q duru bal

- 2 ç.q qabartma tozu

- 150 qr kərə yağı

Qlazur üçün: 100 qr şokolad + 30 qr kərə yağı.

Hazırlanması:

1. Yumurta, yumşaq kərə yağı, şəkər tozu və bal yaxşı qarışdırılır.

2. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, yağlı-ballı kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

3. Formaya yağ çəkin, kağız sərin, xəmir qoyun, hamarlayın.

4. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 30 dəqiqə ərzində bişirin.

5. Şokoladı əridin, kərə yağl əlavə edin, qarışdırın, bir qədər soyudun.

6. Qlazuru piroqun üzərinə tökün, xırdalanmış qoz səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az




loading...

QADINLARIN ORTAQ DƏRDİ - MASTOPATİYA...