Sadə cemli piroq

Tərkib:

- 2 yumurta

- 2,5 stəkan un

- 200 qr kərə yağı

- 1 stəkan şəkər tozu

- 1 paket vanilin

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 150-200 qr cem

Hazırlanması:

1. Şəkər tozu, əridilmiş və soyumuş yağ, yumurta, vanilin yaxşı qarışdırılır.

2. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, hissə-hissə kütləyə əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır. Xəmir qatı olmamalıdır.

3. Xəmiri 2 hissəyə bölün - biri böyük, biri kiçik. Kiçik hissəni dondurucu kamerada 1 saat saxlayın.

4. Formaya bitki yağı çəkin, xəmir qoyun, hamarlayın, üzərinə cem qoyun, hamarlayın.

5. Dondurucu kameradan xəmirin kiçik hissəsini çıxardın, cemin üzərinə sürtgəcdən keçirin.

6. Sobanı 200 C qədər qızdırın və 20-25 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


.