ARZU tortu. Çox sadə resept

Tərkibi:

Xəmir:

- 100 q kərə yağı

- 1 banka qatılaşdırılmış süd ("squşonka")

- 2 yumurta

- 1 stəkan un

- 0.5 ç.q. soda

- 1-2 ç.q. kakao tozu

Krem:

- 300 q xama

- 150 q şəkər tozu

- 1 paket vanilli şəkər tozu

Hazırlanması:

1. Yağı əridin, qatılaşdırılmış süd, 2 yumurta, 1 stəkan un, limon şirəsində söndürülmüş soda ilə qarışdırın.

2. Xəmiri 3 yerə bölün, birinə kakao əlavə edin.

3. Hər hissəni ayrıca 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-35 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.

4. Xamanı şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalın.

5. Korjları bir qədər soyudun, kremi korjlara çəkin. Krem axmamalı, korja hopmalıdır.

6. Tortun üzərini sürtgəcdən keçirilmiş şokoladla bəzəyin. Azı iki saat soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!

Milli.Az