Ətirli limonlu-portağallı piroq. Yarım saata hazırlanır!

Tərkib:

- 1 stəkan un

- yarım stəkan şəkər tozu

- 150 qr kərə yağı

- 3 yumurta

- 2 ç.q. qabartma tozu

- 1 portağalın şirəsi

- 1 portağalın və 1 limonun sedrası (sarı qabıq)

Hazırlanması:

1.  Yumurta şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalınır.  

2. Əridilmiş kərə yağı, un, qabartma tozu əlavə olunur, ehtiyatla qarışdırılır.

3. 1 portağalın və 1 limonun qabığı sürtgəcdən keçirilir, portağaldan şirə sıxılır, kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

4. Formaya yağ çəkin, xəmiri tökün.

5.  Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 20 dəqiqə ərzində bişirin.

6. Hazır piroqun üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az



 

 

.