Ətirli limonlu-portağallı piroq. Yarım saata hazırlanır!

Tərkib:

- 1 stəkan un

- yarım stəkan şəkər tozu

- 150 qr kərə yağı

- 3 yumurta

- 2 ç.q. qabartma tozu

- 1 portağalın şirəsi

- 1 portağalın və 1 limonun sedrası (sarı qabıq)

Hazırlanması:

1.  Yumurta şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalınır.  

2. Əridilmiş kərə yağı, un, qabartma tozu əlavə olunur, ehtiyatla qarışdırılır.

3. 1 portağalın və 1 limonun qabığı sürtgəcdən keçirilir, portağaldan şirə sıxılır, kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

4. Formaya yağ çəkin, xəmiri tökün.

5.  Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, piroqu təxminən 20 dəqiqə ərzində bişirin.

6. Hazır piroqun üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun

Yeməkdən dərhal sonra ÇAY içənlər mütləq baxsın! - VİDEO