Çox tez hazırlanan QOZLU PEÇENYE

Tərkib:

- 2 stəkan un

- 1 stəkan qoz (fındıq, badam, keşyu və s. istifadə etmək olar, bir neçə çərəzi qarışdırmaq olar)

- 2 ç.q. qabartma tozu

- 100 qr kərə yağı

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 1 yumurta

- 1 çimdik duz

- 1/2 ç.q. darçın

- şəkər pudrası (üzərinə tökmək üçün)

Hazırlanması:

1. Yağ şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı çalınır, yumurta, darçın, duz əlavə olunur, yenə çalınır.

2. Qoz blenderlə yaxşı xırdalanır, yumurtalı-yağlı kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

3. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır, xəmir yoğrulur.

4. Xəmiri plyonkaya bükün, soyuducuda 30-40 dəqiqə saxlayın.

5. Xəmiri yarım sm qalınlığında yayın, istənilən formada peçenye kəsin. Tavaya perqament sərin, peçenyeləri düzün.   

6. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, peçenyeni təxminən 15 dəqiqə ərzində bişirin.

7. Peçenyeni soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az



 

 

.