Balqabaq və darçınla dadlı peçenye

Tərkib:

- 200 qr balqabaq püresi

- 200 qr kərə yağı

- 300 qr şəkər tozu

- 2 yumurta  

- 2 stəkan un

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 ç.q. darçın

- 1 paket vanilli şəkər tozu

Hazırlanması:

1. Balqabaq təmizlənir, az suda bişirilir, əzilir.

2. Yumurta, yumşaq kərə yağı, şəkər tozu mikserlə yaxşı çalınır.

3. Vanilli şəkər tozu, darçın, balqabaq püresi əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

4. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, yumurtalı-yağlı-balqabaqlı kütləyə əlavə olunur, xəmir yoğrulur.

5. Xəmiri 5 mm qalınlığında yayın, formalarla peçenyeləri kəsin.

6. Tavaya yağ çəkin, perqament kağızı qoyun, peçenyeləri düzün.

7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, təxminən 20 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az