KİVİ ilə dadlı peçenye

Tərkib:

- 1,5 stəkan un (1 stəkan + yarım stəkan)

- 150 qr kərə yağı

- yarım stəkan şəkər tozu

- 1 yumurta

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 4-5 kivi

Hazırlanması:

1. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir, yumşalmış yağ, yumurta, şəkər tozu əlavə olunur, yaxşı qarışdırırlır. Yumşaq, elastik xəmir alınmalıdır.  

2. Xəmiri plyonkaya bükün, 30-40 dəqiqə soyuducuda saxlayın.

3. Kivini soyun, nazik dairələr şəklində doğrayın.

4. Xəmirdən götürüb dairələr formasına salın, ortasına kivi qoyun, xəmirin qıraqlarını şəkildə göstərildiyi kimi bükün.

5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, tavaya perqament kağızını sərin, peçenyeləri düzün.

6. Peçenyeni qızıl rəng alana qədər bişirin.

7. Peçenyeni soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az   


Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun

Yeməkdən dərhal sonra ÇAY içənlər mütləq baxsın! - VİDEO