KİVİ ilə dadlı peçenye

Tərkib:

- 1,5 stəkan un (1 stəkan + yarım stəkan)

- 150 qr kərə yağı

- yarım stəkan şəkər tozu

- 1 yumurta

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 4-5 kivi

Hazırlanması:

1. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir, yumşalmış yağ, yumurta, şəkər tozu əlavə olunur, yaxşı qarışdırırlır. Yumşaq, elastik xəmir alınmalıdır.  

2. Xəmiri plyonkaya bükün, 30-40 dəqiqə soyuducuda saxlayın.

3. Kivini soyun, nazik dairələr şəklində doğrayın.

4. Xəmirdən götürüb dairələr formasına salın, ortasına kivi qoyun, xəmirin qıraqlarını şəkildə göstərildiyi kimi bükün.

5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, tavaya perqament kağızını sərin, peçenyeləri düzün.

6. Peçenyeni qızıl rəng alana qədər bişirin.

7. Peçenyeni soyudun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az