Ərzaqlar:
Xəmir:
- 300 qr un
- 150 qr kərə yağı
- yarım stəkan şəkər tozu
- 1 yumurta
- 1 x.q. xama
- 1 çay qaşığı qabartma tozu
İçlik:
- 1 kq alma
- yarım stəkan şəkər tozu
- 2-3 x.q. üyüdülmüş suxari
- 1 ç.q darçın
Hazırlanması:
1. Şəkər tozu yumşaq kərə yağı ilə çalınır.
2. Yumurta və xama əlavə olunur, çalınır.
3. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, yağlı-şəkərli kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır. Xəmiri çox yoğurmaq olmaz.
4. Xəmiri 2 hissəyə bölün. Bir hissəsi daha böyük (2/3), digəri daha kiçik (1/3) olmalıdır.
5. Böyük xəmiri formaya qoyun, hamarlayın, çəngəllə bir neçə yerdən deşin.
6. Formanı və qalan xəmiri soyuducuda 40 dəqiqə- 1 saat saxlayın.
7. Almanı soyun, təmizləyin, nazik dilimlərə doğrayın, şəkər tozu əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.
8. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, xəmirlə olan formanı sobaya qoyun, 10-15 dəqiqə bişirin.
9. Formanı sobadan çıxardın, xəmirin üzərinə suxari səpin, üzərinə alma düzün, darçın səpin.
10. Üzərinə xəmirin qalan hissəsini sürtgəcdən keçirin.
11. Piroqu 180 C qədər qızdırılmış sobada 40-60 dəqiqə ərzində bişirin.
12. Piroqu soyudun, üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az