Asan hazırlanan bananlı peçenye

Tərkib:

- 1 iri yetişmiş banan

- 1 stəkan un

- 100 qr kərə yağı

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 1 paket vanilli şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 çimdik duz

Hazırlanması:

1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə çalınır.

2. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, yağlı-şəkərli kütləyə əlavə olunur.

3. Duz əlavə olunur.

4. Banan blenderdə əzilir, xəmirə əlavə olunur, xəmir yoğrulur.

5. Xəmir qalınlığı 3-4 sm olan "kolbasa"lar şəklində yayırıq. Hər "kolbasa" plyonkya bükülür, soyuducuda 30 dəqiqə saxlanılır.

6. Plyonkanı açın, xəmiri təxminən 1 sm qalınlığı olan tikələrə doğrayın.

7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın. Tavaya perqament kağızı sərin, peçenye düzün (aralarında məsafə qalmalıdır).  

8. Peçenyeni 15-20 dəqiqə ərzində bişirin. Diqqətli olun! Peçenye çox tez yanır.

9. Hazır peçenyeni soyuqdun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az