Asan hazırlanan bananlı peçenye

Tərkib:

- 1 iri yetişmiş banan

- 1 stəkan un

- 100 qr kərə yağı

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 1 paket vanilli şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 çimdik duz

Hazırlanması:

1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə çalınır.

2. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır, ələnir, yağlı-şəkərli kütləyə əlavə olunur.

3. Duz əlavə olunur.

4. Banan blenderdə əzilir, xəmirə əlavə olunur, xəmir yoğrulur.

5. Xəmir qalınlığı 3-4 sm olan "kolbasa"lar şəklində yayırıq. Hər "kolbasa" plyonkya bükülür, soyuducuda 30 dəqiqə saxlanılır.

6. Plyonkanı açın, xəmiri təxminən 1 sm qalınlığı olan tikələrə doğrayın.

7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın. Tavaya perqament kağızı sərin, peçenye düzün (aralarında məsafə qalmalıdır).  

8. Peçenyeni 15-20 dəqiqə ərzində bişirin. Diqqətli olun! Peçenye çox tez yanır.

9. Hazır peçenyeni soyuqdun, üzərinə pudra səpin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Youtube kanalımıza abunə olun ki, faydalı videolardan xəbəriniz olsun

Yeməkdən dərhal sonra ÇAY içənlər mütləq baxsın! - VİDEO