Zebra tortu

Tərkib:

Xəmir üçün:

- 200 qr şəkər tozu

- 200 qr kərə yağı

- 5 yumurta

- 500 qr xama

- 300-350 qr un

- 3 ç.q. qabartma tozu

- 3-4 x.q. kakao-toz

Krem üçün:

- 500 qr xama

- 150 qr şəkər tozu

- 2 ç.q. vanilli şəkər tozu

Qlazur üçün:

- 100 qr kərə yağı

- 5 x.q. süd

- 7 x.q. şəkər tozu

- 5 x.q. kako-toz

Hazırlanması:

1. Kərə yağı şəkər tozu ilə çalınır.

2. Bir-bir yumurta əlavə olunur, çalınır.

3. Xama əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

4. Qabartma tozu una əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, ələnir, yağlı-yumurtalı kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

5. Xəmiri 2 hissəyə bölün, bir hissəyə kakao əlavə edin, qarışdırın.

6. Formaya yağ çəkin. Ortasına 1-2 x.q. kakaolu xəmir tökün, onun ortasına 1-2 x.q. ağ xəmir tökün, sonra ortasına yenə kakaolu xəmir tökün və s. 1-ci forma dolanda xəmiri eyni qaydada 2-ci formaya tökün. Nəticədə 2 korj alınmalıdır.

7. Sobada qabaqcadan 180 C qədər qızdırın və korjları 30-35 dəqiqə ərzində bişirin.

8. Krem: xəmiri şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə yaxşı çalın.

9. Hazır korju soyudun, krem çəkin, üzərinə 2-ci korj qoyun.

10. Qlazur: qazanda kərə yağını əridin, süd, şəkər tozu və kakao əlavə edin, bir qədər qatılaşana qədər qaynadın.

11. Tortun üzərinə qlazur tökün, tortu zövqünüzə görə bəzəyin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az




loading...

Qadınların MENSTRUASİYA ilə bağlı soruşmağa utandığı SUALLAR