Zebra tortu

Tərkib:

Xəmir üçün:

- 200 qr şəkər tozu

- 200 qr kərə yağı

- 5 yumurta

- 500 qr xama

- 300-350 qr un

- 3 ç.q. qabartma tozu

- 3-4 x.q. kakao-toz

Krem üçün:

- 500 qr xama

- 150 qr şəkər tozu

- 2 ç.q. vanilli şəkər tozu

Qlazur üçün:

- 100 qr kərə yağı

- 5 x.q. süd

- 7 x.q. şəkər tozu

- 5 x.q. kako-toz

Hazırlanması:

1. Kərə yağı şəkər tozu ilə çalınır.

2. Bir-bir yumurta əlavə olunur, çalınır.

3. Xama əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.

4. Qabartma tozu una əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır, ələnir, yağlı-yumurtalı kütləyə əlavə olunur, qarışdırılır.

5. Xəmiri 2 hissəyə bölün, bir hissəyə kakao əlavə edin, qarışdırın.

6. Formaya yağ çəkin. Ortasına 1-2 x.q. kakaolu xəmir tökün, onun ortasına 1-2 x.q. ağ xəmir tökün, sonra ortasına yenə kakaolu xəmir tökün və s. 1-ci forma dolanda xəmiri eyni qaydada 2-ci formaya tökün. Nəticədə 2 korj alınmalıdır.

7. Sobada qabaqcadan 180 C qədər qızdırın və korjları 30-35 dəqiqə ərzində bişirin.

8. Krem: xəmiri şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə yaxşı çalın.

9. Hazır korju soyudun, krem çəkin, üzərinə 2-ci korj qoyun.

10. Qlazur: qazanda kərə yağını əridin, süd, şəkər tozu və kakao əlavə edin, bir qədər qatılaşana qədər qaynadın.

11. Tortun üzərinə qlazur tökün, tortu zövqünüzə görə bəzəyin.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


Загрузка...
. .