Banan və fındıqla şokoladlı kekslər

 

İnqrediyentlər:

- 3 yumurta

- 100 qr şəkər tozu

- 100 qr kərə yağı

- 150 qr xama

- 100 qr şokolad

- 2 banan

- 100 qr fındıq

- 2 ç.q. qabartma tozu

- 150-200 qr un

Hazırlanması:

1. Şokoladı su hamamında əridin.

2. Bananı xırda tikələrə doğrayın.

3. Fındığı blenderdə xırdalayın.

4. Yağı şəkər tozu ilə yaxşı çalın, yumurta əlavə edin, qarışdırın.

5. Xama əlavə edin, qarışdırın.

6. Şokolad əlavə edin, qarışdırın.

7. Fındıq əlavə edin, qarışdırın.

8. Banan əlavə edin, qarışdırın.

9. Un və qabartma tozunu birlikdə ələyin, əlavə edin, qarışdırın.

10. Keks üçün olan formalara yağ çəkin və xəmir qoyun (xəmir formanın yuxarısına çatmamalıdır, yer qalmalıdır).   

11. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, keksləri 20-25 dəqiqə ərzində bişirin.

12. Hazır kekslərin üzərinə şokolad tökün, zövqünüzə görə bəzəyin.

Nuş olsun!

Mənbə: say7.info

Tərcümə: Evdarliq.Az