Beze pirojnası. Çox sadə resept

Beze çox asan hazırlanır. Lakin hazırlanma zamanı bəzi vacib qaydalara əməl etmək lazımdır:

- Beze üçün yalnız yumurtanın ağı istifadə olunur. Ağı sarıdan çox ehtiyatla ayırmaq lazımdır ki, sarının 1 damcısı da ağa düşməsin.  

- Yumurtanın ağı soyuq olmalıdır (onda daha yaxşı çalınır).

- Yumurtanın ağı quru qabda çalınmalıdır.

- Yumurtanı çalanda 1 çimdik duz və ya bir neçə damcı limon şirəsi əlavə edin ki, daha tez və yaxşı çalınsın.    

Tərkib:

- 5 yumurta ağı

- 250 qr şəkər tozu

Hazırlanması:

1. Yumurta ağını çalın.

2. Çala-çala tədricən şəkər tozu əlavə edin (hər dəfə 1-2 x.q.).

3. Kütlə qatı olmalıdır.

4. Tavaya perqament kağızı sərin, şprislə və ya qaşıqla beze qoyun.

5. Sobanı qabaqcadan 100 C qədər qızdırın. Bezeni 1-1,5 saat ərzində qurudun.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az