Zərif Moruqlu piroq

Tərkib:

- 1 stəkan un

- 100 qr kərə yağı

- 400 qr moruq

- 2 ədəd yumurta

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 1 ç.q. qabartma tozu

- 1 paket vanilin

Hazırlanması:

1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə mikserlə çalınır.

2. Bir-bir yumurta əlavə edirik, mikserlə yaxşı çalırıq.

3. Ələnmiş un, qabartma tozu, vanilin əlavə edirik, yaxşı qarışdırıq. Krem şəklində xəmir alınmalıdır.

4. Xəmiri formaya tökürük, üzərinə moruq düzürük.

5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırırıq və piroqu təxminən 35-40 dəqiqə ərzində bişiririk.

6. Piroq soyuyandan sonra üzərinə pudra səpirik.

Nuş olsun!

Evdarliq.Az