Sadə albalı piroqu

Çox zərif və yumşaq piroq alınır.

Tərkib:

- 2 stəkan un

- 1 stəkan şəkər tozu

- 2 ç.q. qabartma tozu

- 1 stəkan qatıq

- 2 x.q. bitki yağı

- 1/2 kq albalı (çəyirdəksiz)

- 1/2 stəkan şəkər tozu (albalı üçün)

Hazırlanması:

1. Ələnmiş un, şəkər tozu, qatıq, bitki yağı, qabartma tozu mikserlə yaxşı qarışdırılır.

2. Xəmir yağ çəkilmiş formaya tökülür.

3. Ayrı qabda albalının üzərinə 1/2 stəkan şəkər tozu tökülür, qarışdırılır.

4. Albalı xəmirin üzərinə qoyulur.

5. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın, piroqu 30-35 dəqiqə ərzində bişirin.

6. Piroq soyuyandan sonra üzərinə şəkər pudrasını səpin. 

Nuş olsun!

Evdarliq.Az


.