Şirniyyat

Albalı ilə ipək kimi yumşaq pirojki

Tərkibi:

- 1 stəkan qatıq (çox turş olmamalıdır)

- 1/2 stəkan bitki yağı

- 3 stəkan un

- 1/2 stəkan şəkər tozu

- 1/2 ç.q. duz

- 1 yumurta

- 1 paket quru maya

- 1 paket vanilli şəkər tozu

İçlik:

- 1/2 kq albalı

- 2 x.q. nişasta

- 6 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

1. Qatığı bir qədər qızdırın, bitki yağı, duz, şəkər tozu, çalınmış yumurta əlavə edin, qarışdırın.

2. Unu ələyin və maya ilə qarışdırın.

3. Duru kütləni una tökün, yaxşı qarışdırın, xəmir yoğurun.

4. Xəmiri isti yerdə 40 dəqiqə saxlayın.

5. İçlik hazırlayırıq: albalı yuyulur, çəyirdəkləri çıxarılır, nişasta və şəkər tozu ilə yaxşı qarışdırılır.

6. Xəmirdən tikələr kəsin, yastıladın, ortasına içlik qoyun, pirojki bükün.

7. Tavaya yağ çəkin, bir az un səpin, pirojkiləri düzün, üzərini dəsmalla örtün, 20 dəqiqə saxlayın.

8. Pirojkilərin üzərinə çalınmış yumurta çəkin.

9. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırın və pirojkiləri hazır olana qədər bişirin.

Nuş olsun!

Evdarliq.az


. .
Загрузка...
Загрузка...

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az

Яндекс.Метрика